СУБОТА, 6. 8. 2022 - 11:11

Извор: СПЦ

Патријарх Порфирије примио амбасадора Србије у Грчкој

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 5. августа 2022. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију г. Душана Спасојевића, амбасадора Републике Србије у Републици Грчкој.

СПЦ

Разговор је већим делом био посвећен потребни даљег учвршћивања и оснаживања традиционално добрих српско-грчких односа, чеха су и патријарх Порифирије и амбасадор Спасојевић заступници и потпуни једномишљеници. Његова Светост Патријарх је нарочито истакао да су, из његове перспективе, дубоке историјске везе два народа крунисане пријатељским и братским односом Грчке државе, народа и Цркве показаним према Српској Цркви и српском народу током трагичних деведестих година прошлог века. То што су Грци тада били можда и једини прави и постојани пријатељи Срба, огромна помоћ коју су нам тада пружили је оно што ми никада не смемо и нећемо заборавити. Патријарх   је заблагодарио амбасадору на свему што чини у том циљу.

Амбасадор Спасојевић је указао на широки спектар могућности за унапређење сарадње две државе и два пријатељска народа, а посебно на незаобилазно место сестринских Цркава, Јеладске и Српске, у том циљу.

Пријему је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског.

СПЦ
СПЦ

Повезане вести

Вести