УТОРАК, 2. 8. 2022 - 09:03

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Јустин богослужио у храму Покрова Пресвете Богородице у Београду: Слушајмо спасоносни Божији глас (ФОТО/ВИДЕО)

Није Бог у сили, ни у многој буци и галами, ни свађи, ни расправи, него је Бог у тихом гласу. Слушајмо тихи, ненаметљиви, дивни, спасоносни Божији глас, да бисмо били радосни, да бисмо живели овај живот у љубави, у вери, нади, истини Божијој и да бисмо тако започевши наследили и Живот Вечни, рекао је Епископ Јустин у својој беседи у уторак, 02. августа 2022. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, предстојао је светим евхаристијским сабрањем у храму Покрова Пресвете Богородице у Београду, 02. августа 2022. године, на празник Светог пророка Илије.

Епископу Јустину саслуживало је свештенство овог храма, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У својој архипастирској беседи, говорећи о Светом пророку Илији, Епископ Јустин је рекао да је он истину Божије љубави и правде сведочио у овоме свету. Свети пророк Илија је посебно познат по својој ревности, по својој љубави и оданости вољи Божијој.

Преосвећени Епископ истакао је да и ми по примеру пророка Илије треба да се трудимо да духовне уши своје подесимо на такве фреквенције да препознају и чују прави, спасоносни и једини ваљани глас, а то је глас Божији који нам се открива кроз природу у којој живимо, кроз друге људе, само је питање да ли смо ми способни и да ли смо вољни, да ли желимо да чујемо тај глас и да по том гласу и живимо.

Дакле, није Бог у сили, ни у многој буци и галами, ни свађи, ни расправи, него је Бог у тихом гласу. Слушајмо тихи, ненаметљиви, дивни, спасоносни Божији глас, да бисмо били радосни, да бисмо живели овај живот у љубави, у вери, нади, истини Божијој и да бисмо тако започевши наследили и Живот Вечни, рекао је Епископ Јустин.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести