НЕДЕЉА, 24. 7. 2022 - 09:43

Аутор: Горан Миловановић

Патријарх Порфирије богослужио у Храму Светог Саве: Само у смирењу можемо постати истински чланови Цркве (ФОТО/ВИДЕО)

Вера пријатеља, родитеља, свештеника за своју децу, епископа, патријарха за своју цркву, али и вера цркве свих за све, а и за своје свештенике и епископе и патријархе чини да Господ има могућност да буде међу нама и да чини чуда, да исцељује, спасава читав свет. И Он је дошао због спасења света, рекао је Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије у својој беседи, у недељу 24. јула 2022. године.

ТВ Храм

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је свету архијерејску Литургију у шесту недељу по Духовима, 24. јула 2022. године у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару.

Патријарху Порфирију саслуживао је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Његове Светости, свештенство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У својој архипастирској беседи, Патријарх Порфирије је рекао да свако наше деловање, свака наша реч, помисао, поступак мора бити продукт, израз нашег духовног преображаја, а то значи наше молитве и нашег поста. Свако понижавање људскога достојанства јесте израз нечисте силе, дејство нечисте силе, демонске силе, а Господ каже: Овај род се изгони постом и молитвом. Дакле, ако нам је јака вера, биће и снажан и духовни и телесни пост и молитва и онда ћемо се ми као заједница преображавати.

Његова Светост истакао је да само смирењем можемо постати истински чланови Цркве и да нема најбољег међу нама који може бити појединачан и као што приносимо хлеб и вино да се деси чудо евхаристије, чудо свете Литургије, исто тако приносимо и заједницу своје вере не само за себе, него за читав свет. Вера пријатеља, родитеља, свештеника за своју децу, епископа, патријарха за своју цркву, али и вера цркве свих за све, а и за своје свештенике и епископе и патријархе чини да Господ има могућност да буде међу нама и да чини чуда, да исцељује, спасава читав свет. И Он је дошао због спасења света.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
 
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести