ЧЕТВРТАК, 21. 7. 2022 - 09:24

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Стефан богослужио у цркви Светог Прокопија на Орловачи: Живот у Цркви је спасење (ФОТО)

Свети великомученик Прокопије је преживео велика и страшна страдања ради љубави Божије, ради радости и благодати Божије. Свети људи су за нас страдали и они нам нуде само благодат живота који је у Цркви. Нема спасења и нема живота без Цркве. Само је живот у Цркви спасење, рекао је Епископ Стефан у својој беседи у цркви посвећеној Светом Прокопију, 21. јула 2022. године.

ТВ Храм

На празник Светог великомученика Прокопија, 21. јула 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви посвећеној данашњем празнику на гробљу Орловача.

Епископу Стефану саслуживало је братство овог храма. На крају свете Литургије Епископ Стефан освештао је славске дарове и преломио славски колач.

У својој поучној беседи, Епископ Стефан говорио је о причешћу и рекао да је причешће јединство са самим Господом Исусом Христом и додао да треба да нам се што више људи причешћује јер је то нешто што највише можемо чинити јер нам је сам Господ дао да будемо једно са Њим. Ми када се причешћујемо ми се присаједињујемо са Господом, сјединимо се са свима заједно, са целом овом црквом, са људима око нас.

Преосвећени Епископ говорио је и о Светом великомученику Прокопију и рекао да је он преживео велика и страшна страдања ради љубави Божије, ради радости и благодати Божије. Свети људи су за нас страдали и они нам нуде само благодат живота који је у Цркви. Нема спасења и нема живота без Цркве. Само је живот у Цркви спасење.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести