УТОРАК, 12. 7. 2022 - 10:52

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Сава богослужио у цркви Светих Петра и Павла у Котежу: Апостоли су темељ Цркве (ФОТО/ВИДЕО)

Апостоли Петар и Павле, као и остали Апостоли су темељ Цркве, темељ заједнице чије смо и ми чланови, јер одмах после Вазнесења Господњег, после узношења Његовог са земље на небо и нашег, рекли бисмо привременог раздвајања од Њега, све до оног поновног сусрета, на другом и страшном доласку Господњем, Апостоли су ти који преносе и као семе сеју реч Божју по земљи ширећи Цркву, рекао је Епископ Сава у цркви Светих Петра и Павла у Котежу, 12. јула 2022. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Његове Светости, благоизволео је да предстоји евхаристијским сабрањем на празник Светих Апостола Петра и Павла, 12. јула 2022. године, поводом славе храма у београдском насељу Котеж.

У својој поучној беседи, Епископ Сава је говорио о Светим Апостолима Петру и Павлу и рекао да су они, као и остали Апостоли темељ Цркве, темељ заједнице чије смо и ми чланови, јер одмах после Вазнесења Господњег, после узношења Његовог са земље на небо и нашег, рекли бисмо привременог раздвајања од Њега, све до оног поновног сусрета, на другом и страшном доласку Госпдњем, Апостоли су ти који преносе и као семе сеју реч Божју по земљи ширећи Цркву, оснивајући нове цркве, нове заједнице људи који се причешћују Телом и Крвљу, утврђујући и поново обилазећи цркве које су сазидане, некима пишући посланице од којих и данас имамо сачуване и које читамо на свакој светој Литургији и формирајући учење које и данас гајимо у Цркви.

На крају светог евхаристијског сабрања, Епископ Сава је освештао славске дарове и преломио славски колач.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести