УТОРАК, 12. 7. 2022 - 10:20

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јустин богослужио у цркви Светих Петра и Павла у Врчину: Црква нас спаја у заједницу љубави (ФОТО/ВИДЕО)

Црква је живи организам који нас спаја кроз свету Литургију овде на земљи у заједницу љубави, која ће се наставити баш у оваквом облику, баш као и овде сада, биће у вечности. И због тога смо ми у Цркви, да бисмо победили смрт. Све друго можемо наћи и на другим местима, а оно што нам Црква нуди, што је најважније и најпотребније јесте оно што нам Црква нуди кроз свету Литургију - лек од смрти, избављење од смрти, рекао је Епископ Јустин у цркви Светих Петра и Павла у Врчину, 12. јула 2022. године.

ТВ Храм

На празник Светих Апостола Петра и Павла, 12. јула 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, служио је свету архијерејску Литургију у цркви посвећеној данашњем празнику у Врчину.

У својој надахнутој беседи, Епископ Јустин говорио је о Светим Апостолима Петру и Павлу и рекао да нас они укрепе својим молитвама у нашој вери, да и ми непоколебљиво и неустрашиво, радосно и поносно чувамо своју веру у Христа распетога и васкрслога. Да је сведочимо својим животом, да чувамо Цркву Његову Свету која није само грађевина и која није неки музеј, а с друге стране није пак, ни неки духовни сервис у који ми одлазимо када осетимо за то потребу и да бисмо узели од Цркве оно што ми очекујемо и потребујемо.

Црква је живи организам који нас спаја кроз свету Литургију овде на земљи у заједницу љубави, која ће се наставити баш у оваквом облику, баш као и овде сада, биће у вечности. И због тога смо ми у Цркви, да бисмо победили смрт. Све друго можемо наћи и на другим местима, а оно што нам Црква нуди, што је најважније и најпотребније јесте оно што нам Црква нуди кроз свету Литургију - лек од смрти, избављење од смрти, истакао је Епископ Јустин.

Након свете Литургије, извршен је трократни опход око храма, а затим је Епископ Јустин освештао славске дарове поводом храмовне славе.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести