УТОРАК, 12. 7. 2022 - 10:01

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Стефан богослужио у Храму Светог Саве: Само вера у васкрслог Христа васкрсава нашу душу (ФОТО)

Када се трудимо, када постимо, ми исповедамо веру у Христа. Само вера у васкрслог Христа васкрсава нашу душу, наше срце, наш ум. Немојмо сумњати у Божију милост и Божији благослов и бићемо увек благословени људи овде на земљи, рекао је Епископ Стефан у Храму Светог Саве на Врачару, 12. јула 2022. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију на празник Светих Апостола Петра и Павла, 12. јула 2022. године, у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару.

Епископу Стефану саслуживало је братство Храма Светог Саве, у молитвеном присуству многобројног верног народа. Са благословом Епископа Стефана, после прочитаног јеванђелског зачала, верни народ поучио је протојереј Драган Шовљански.

Након свете архијерејске Литургије, Епископ Стефан је у својој беседи рекао да ако се Бога одрекнемо, ми се себе одричемо. Када се деси у животу нашем да се одричемо, да сумњамо, да не верујемо, да имамо маловерја, немој да очајавамо, него управо пост који смо постили и молитве које смо читали нека нам буду храброст и сигурност да ми желимо тим путем да идемо. Када се трудимо, када постимо, ми исповедамо веру у Христа. Само вера у васкрслог Христа васкрсава нашу душу, наше срце, наш ум. Немојмо сумњати у Божију милост и Божији благослов и бићемо увек благословени људи овде на земљи.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
 
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести