НЕДЕЉА, 26. 6. 2022 - 10:51

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Сава богослужио у Храму Светог Саве: Ништа не бива без Цркве (ФОТО/ВИДЕО)

Ништа не бива без Цркве, ништа не бива без заједнице, ништа не бива без сабрања. Позив који је Христос упутио ученицима на мору Галилејском да крену за њим, упућен је целој Цркви, сваком од нас, упућен је да бисмо оставили узбуркано море овог живота и да кренемо за Христом, да слушамо реч Његову и извршавамо реч Божју, рекао је Епископ Сава у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару, у Другу недељу по Духовима, 26. јуна 2022. године.

ТВ Храм

У недељу, 26. јуна 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Његове Светости, началствовао је на светој архијерејској Литургији у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару. Преосвећеном Епископу саслуживало је свештенство и ђакони Храма Светог Саве.

У својој поучној архипастирској беседи, Епископ Сава је рекао да ништа не бива без Цркве, ништа не бива без заједнице, ништа не бива без сабрања. Позив који је Христос упутио ученицима на мору Галилејском да крену за њим, упућен је целој Цркви, сваком од нас, упућен је да бисмо оставили узбуркано море овог живота и да кренемо за Христом, да слушамо реч Његову и извршавамо реч Божју. Господ не престаје да позива сваког човека, у сваком времену и у сваком месту.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести