НЕДЕЉА, 19. 6. 2022 - 08:43

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јустин богослужио у храму Светих 40 мученика севастијских у Дражњу: Црква је место сусрета неба и земље (ФОТО/ВИДЕО)

Црква је место сусрета неба и земље, сусрета пролазнога, земаљскога, и непролазнога, небескога. Црква јесте радионица у којој се ми пропадљиви, и смртни, кроз свете врлине, али пре свега кроз свету Литургију Цркве, преображавамо у свете Божије људе, рекао је Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г.Јустин у литургијској проповеди на евхаристијском сабрању у храму Светих 40 мученика севастијских у Дражњу, у београдском насељу Гроцка.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство, Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, предстојао је светим евхаристијским сабрањем у недељу Свих Светих, 19. јуна 2022. године, у цркви Светих 40 мученика севастијских- Младенаца у Дражњу, у београдском насељу Гроцка.

У својој поучној беседи, Епископ Јустин је рекао да је позив на светост упућен свима, сваком поколењу. Нису свеци неки људи из далеке прошлости, митска бића која гледамо на иконама и фрескама, и о којима слушамо лепе, и по мало чак невероватне приче. Свети Божији људи су реални, били и живели у овоме животу, имали су све слабости и борбе које и ми кроз свој живот имамо, али су имали непоколебљиву веру, наду и неисцрпну и неограничену љубав према Богу и према ближњима. И то је оно што их је учинило светима. Епископ Јустин је истакао да је пут светости, пут на који смо сви позвани.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести