НЕДЕЉА, 12. 6. 2022 - 11:44

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јеротеј богослужио у Кумодражу: Радујемо се и веселимо се, јер је Бог са нама (ФОТО/ВИДЕО)

Својство благодати Божије је да сједињује, помирује, да уједињује. На овај дан је дошло поново до јединства Бога и човека, Дух Свети је дошао на апостоле, и не само на њих, него на сав тај народ окупљен, без обзира да ли су Јевреји или незнабошци, и благодат Божија је помогла да се обнови јединство међу људима које је некада давно постојало у рају, па је после Адамовим падом било уништено и покидано,рекао је Епископ топлички и изабрани шабачки г. Јеротеј у литургијској беседи у храму Силаска Светог Духа на апостоле у београдском насељу Кумодраж.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство, Епископ топлички и изабрани Епископ шабачки г. Јеротеј благоизволео је да началствује светим евхаристијским сабрањем у цркви Силаска Светог Духа на Апостоле, 12. јуна 2022. године, у београдском насељу Кумодраж.

Епископу Јеротеју саслуживало је братство храма, у молитвеном присуству верног народа.

У својој беседи Епископ Јеротеј је указао на значај данашњег празника, рекавши, између осталог: ,,Педесети дан од Васкрсења Христовог у Јерусалиму се десио се овај чудесни догађај - Дух Свети, треће лице Свете Тројице, у виду огњених језика је сишао с небеса на Свете апостоле, који су били окупњени у горњој одаји у Јерусалиму. Четрдесет дана Господ се јављао својим ученицима у новом васкрслом телу, које је било тело духовно, тело васкрсно, и које се није могло видети физичким очима, већ првенствено очима вере. То видимо и у Светом Јеванђељу, видимо и у казивању светих Јеванђељиста који нам говоре да управо вером су они видели Господа Исуса Христа, јер није још дошло време да се јавно објави свима и онима који верује и којима не верује, већ је то резервисано за тај последњи  Његов други долазак, када ће свима бити објављено да је Господ над Господарима, Господ над свима, Бог предвечни.“

На крају Свете Литургије освећени су славски дарови и преломљен славски колач, поводом храмовне славе ове светиње.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести