ПЕТАК, 3. 6. 2022 - 12:39

Извор: ТВ Храм

Епископ Сава богослужио у храму Покрова Пресвете Богородице: Царство небеско је наше ишчекивање (ФОТО/ВИДЕО)

,,Празник Вазнесења је пуноћа, испуњење домостроја спасења, онога што је Бог одредио за спасење човека и света. (…) Наша вера, наша нада, наше ишчекивање јесте у други долазак Христов, који ће бити праћен светим анђелима Његовим, којим ће отпочети Царство небеско, којем неће бити краја”, казао је Епископ Сава у надахнутој литургијској проповеди у храму Покрова Пресвете Богородице у Београду, у петак 3. јуна 2022. године.  

ТВ Храм

 У петак, 3. јуна 2022. године, када наша Света Црква молитвено прославља Светог цара Константина и царицу Јелену, Његово Преосвештенство Епископ марчански Г. Сава, викар Патријарха српског богослужио је у храму Покрова Пресвете Богородице у Београду.  

Епископ Сава је у својој беседи говорио о значају празника Вазнесења Господњег, као и светом Цару Константину и Царици Јелени, који су заслужни да је хришћанство данас вера која није прогоњена. Преосвећени је истакао значај молитвеног поклоњења чудотворној икони Пећке Мајке Божије, чија се копија налази у Покровском храму у Београду. На крају поучног слова, Епископ Сава је пристунима честитао данашњи празник и пренео благослове и молитве Патријарха српског. 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести