УТОРАК, 24. 5. 2022 - 12:55

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Сава у цркви Светих Кирила и Методија: Захваљујући Светом Кирилу и Методију молимо се на свом језику (ФОТО/ВИДЕО)

Захваљујући Светом Кирилу и Методију, захваљујући њиховим ученицима, у нашем народу Светом Сави који је наставио тај пут и ту нит, све до наших новијих учитеља и светитеља до Светог Јустина и Светог Николаја, наш народ се обраћа Богу и моли се Богу на свом језику, али чита и свештене књиге и разумева тајну живота у Христу, јер како је могуће живети нешто, ако то не разумемо, рекао је Епископ Сава на Светој Литургији у цркви Светог Кирила и Методија, 24. маја 2022.године

ТВ Храм

На празник Светих Кирила и Методија, 24. маја, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, служио је Свету архијерејску Литургију у цркви Светих Кирила и Методија у београдском насељу Јајинци. Поводом храмовне славе, на крају свете Литругије освештани су славски дарови.

Након Свете Литургије, у својој беседи, преносећи благослове и честитке поводом храмовне славе Његове Светости Епископ Сава је истакао да су Свети Кирило и Методије схватили колики је значај дара језика и да су они  били добри познаваоци Речи Божије, Светог писма и словенских и многих других језика и као такви били су способни да проповедају Словенима веру и додао да њихов плод допире до нас данас, јер су они били пример образовања и живота и у Цркви су названи словенски апостоли. Захваљујући њима, њиховим наследницима, у нашем народу Светом Сави, до Светог Јустина и наш народ  се обраћа Богу на нашем језику и закључио је да реч Божију слушамо и разумемо да бисмо њоме живели. Узор треба да нам буду светитељи Божији и они нас руководе ка Христу, ка Царству небеском.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести