ЧЕТВРТАК, 12. 5. 2022 - 14:22

Извор: ТВ Храм

Епископ Сава на храмовној слави на Бањици: Извор нашег постојања је у Царству небеском (ФОТО/ВИДЕО)

Највеће чудо које Свети Василије Острошки чини јесте сабирање нашега народа под острошким стенама. Стотине и стотине хиљаде долазе да се поклоне и да целивају мошти угодника Божијег, знајући да поклонивши се њему и целивајући његово свето тело, поклањају се уствари Ономе ко је створио човека, Који нам је оставио веру и Цркву, да у њој узрастамо, живимо и спасавамо се, рекао је Епископ марчански Г. Сава на евхаристијском сабрању у храму Светог Василија Острошког на Бањици, на дан молитвеног празновања Светог Василија Острошког 12. маја 2022. године.

На празник Светог Василија Острошког 12. маја 2022. године,  Његово Преосвештенство Епископ марчански Г. Сава, викар Патријарха српског благоизволео је посетити храм Светог Василија Острошког на Бањици, где је служио свету архијерејску Литургију.

ТВ Храм

Говорећи о смиреном лику угодника Божијег Светог Василија, Епископ Сава је истакао да Свети Василије није био везан низашта земаљско, био је прогањан, био је тужан, имао је муке, које је могао да има један епископ у турском ропству, што показује да он напушта седиште своје Митрополије и одлази у планину острошку, у пећину, где се подвизавао и приносио веће молитве и подвиге Господу, невезујући се за земаско.

На крају Литургије уследио је литијски опход, а затим су освећени славски дарови и пререзан је славски колач.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести