ЧЕТВРТАК, 12. 5. 2022 - 12:17

Извор: ТВ Храм

Епископ Јустин на слави храма Светог Василија Острошког на Бежанији (ФОТО/ВИДЕО)

Свети Василије није био неко надљудско биће са неке друге планете, још мање нека митска, измишљена и савршена личност. Био је човек од крви и меса као што смо и ми. Имао је све муке, проблеме, искушења, које свако од нас има у своме животу. Али оно што га је учинило савршеним, целовитим човеком, и довршеном, и потпуном личношћу Божијом, јесте Васкрсли Богочовек Исус Христос, рекао је Епископ хвостански Г. Јустин на евхаристијском сабрању на празник Светог Василије Острошког 12. маја 2022. године у храму Светог Василија Острошког на Бежанијској Коси у Београду.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Јустин, викар Патријарха српског, на празник Светог Василија Острошког 12. маја 2022. године, служио је свету архијерјеску Литургију у храму Светог Василија Острошког на Бежанијској Коси у Београду, поводом храмовне славе ове београдске светиње.
Епископ Јустин је указао да је важно да се богатимо врлинама, љубављу према Богу, према себи и према ближњима, да будемо милостиви као што је и Он био милостив према свима и свакоме, и као што је милостив до дана данашњег.

,,Да Христос буде истина, пут и живот у нашем животу“, поручио је Епископ Јустин.

На крају свете Литургије освећени су славски дарови и пререзан славски колач.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести