ЧЕТВРТАК, 12. 5. 2022 - 12:03

Извор: ТВ Храм

Епископ Јеротеј богослужио у Земуну: Следимо пут који нам је показао Свети Василије (ФОТО/ВИДЕО)

Свети Василије је у тој мери заволео Бога, да благодат Божија, не само да се населила у његовој души, него је благодат Божија сишла и прожела је његово тело и осветила је његово тело, и управо због тога Његово тело је и данас нетрулежно, по нелаживој речи своме псалмописцу Давиду да светац Твој неће видети труљења. И управо шта су свете мошти него залог васрксења, показатељ како ће бити у Царству небеском, рекао је Епископ топлички Г. Јеротеј на светом евхаристијом сабрању у Богородичиној цркви у Земуну.

ТВ Храм

У четвртак 12. маја 2022. године на празник Светог Василија Острошког Чудотворца, Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Јеротеј, викар Патријарха српског, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у Богородичиној цркви у Земуну, уз саслужење свештенства архиепископије београдско-карловачке.

У својој беседи Епископ Јеротеј је истакао да је Свети Василије  постигао не само то да се исцелио од страсти, него се осветио, и на крају обожио, по благодати Божијој, Сâм Бог преко Светог Василија чини многобројна чудеса.  Свети Василије нас упућује на Свету Цркву, да је ту извор исцељења.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести