СРЕДА, 4. 5. 2022 - 11:43

Извор: ТВ Храм

Епископ Јустин богослужио у капели Свете Матроне у Земуну (ФОТО)

Света Матрона је заиста била другачија, и у физичком смислу, јер је била слепа, ми бисмо рекли да је имала хендикеп, имала је недостатак. Из људске перспективе гледано јесте можда тако, али из перспективе васкрсења у које ми верујемо и због којег јесмо хришћани, из переспективе небеске, из перспективе наше вере, ништа у овоме свету није случајно и без разлога. Она је уствари видела и била благословенија од многих који су имали физички вид. И то јој није сметало да узраста у љубави, у оној врлини која је најбожанскија, и због које Бог јесте Бог, и због које ми људи постајемо слични Богу – рекао је Епископ хвостански Г. Јустина на евхаристијом сабрању у капели Свете Матроне Московске у дому школе за слепу и слабовиду децу "Вељко Рамадановић" у Земуну.

ТВ Храм

У среду 4. маја 2022. године, на празник Светог свештеномученика Јануарија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Јустин, викар Патријарха српског, служио је Свету Архијерејску Литургију у капели Свете Матроне Московске у дому школе за слепу и слабовиду децу "Вељко Рамадановић" у Земуну. Епископу Јустину саслуживало је свештенство земунског намесништва.

На крају Свете Литургије освећени су славски дарови и преломљен славски колач, поводом крсне славе капеле Свете Матроне.

У својој беседи Епископ Јустин је благослове и очинске поздраве Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија.

У наставку беседе је нагласио да свако од нас има неки свој крст који носи и кроз који треба да посведочи, кроз трпељиво ношење и веру, да се све што се са нама дешава, дешава по неиспитивом промислу Божијем. Дакле, да свако носи свој крст трпељиво и да очи своје душе, унутрашње очи, држи горе, тамо где нема ни болести, ни жалости, ни уздасаја, него где је живот бесконачни, а то је крајњи циљ свакога од нас.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести