НЕДЕЉА, 24. 4. 2022 - 12:51

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије на Васкршњем ручку са потребитима: Љубав је мера свега у нашем жиивоту (ФОТО)

Да је сваки човек у невољи и сваки потребити човек наш ближњи Господ нам показује у причи о милостивом Самарјанину из Еванђеља по Луки (Лк 10, 29-37). На овој тачки хришћанска љубав се показује као љубав која није од овога света и која свој идентитет црпи из вере у Господа Исуса Христа.

Телевизија Храм

 Вођен овом свештеном истином на коју нас опомиње Еванђеље, након свете архијерејске Литургије у спомен-храму Светог Саве, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије у просторијама Верског Добротворног Старатељства Архиепископије београдско-карловачке, благословио је Васкршњу трпезу и ручао је са потребитима. 

Васкршњој трпези љубави присуствовали су презвитер Владимир Марковић, секретар Верског Добротворног Старатељства, и ђакон Бранислав Јоцић, трудбеник у Верском Добротворном Старатељству, које очинском бригом патријарха Порфирија наставља јеванђелско дело о љубави према свима без изузетка, а особито према онима презренима и потребитима. Наведеној трпези љубави која је наставак литургијског славља присуствовао је и протођакон др Драган Радић. 

У току овог празничног сусрета у љубави Васкрслог Христа, Његова Светост је разговарао са потребитима на бројне животне теме, сведочећи да радост Празника над празницима позива на заједништво, љубав, али и на спремност да усрдније следимо јеванђелска начела. Као духовни отац и предстојатељ, светејши Патријарх Порфирије је посаветовао сабране указујући на начине којима могу да се превазиђу тешкоће и проблеми са којима су суочени. Патријарх Порфирије је у својој беседи посебно истакао значај љубави према Богу, ближњима и васколикој творевини, јер само кроз љубав можемо да спознамо силу и радост Васкрсења. 

Васкрсење Господа нашег Исуса Христа

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести