ПЕТАК, 15. 4. 2022 - 11:09

Извор: TВ Храм

Епископ Стефан богослужио у параклису Светог Стефана Деспота српског при храму Светог Саве на Врачару (ФОТО)

Ближи нам се спасоносно и славно Васкрсење Христово, из тог разлога колико је могуће треба ове дане да проводимо живећи јеванђелски у посту и молитви да би достојно дочекали славно Васкрсење Христово, рекао је Епископ Стефан после Литургије пређеосвећених дарова у петак шесте седмице Великог поста 15.04.2022. године у параклису Светог Стефана Деспота српског при храму Светог Саве на Врачару.
 

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Стефан са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија служио је Литургију пређеосвећених дарова у петак шесте седмице Великог поста 15.04.2022. године у параклису Светог Стефана Деспота српског при храму Светог Саве на Врачару.

Епископу Стефану саслуживало је братство храма Светог Саве у молитвеном присуству верног народа.

Епископ Стефан се на крају Литургије обратио верном народом укрепљујућом архипастирском беседом рекавши да нам се ближи спасоносно и славно Васкрсење Христово и да је потребно колико је могуће да ове дане проводимо живећи јеванђелски у посту и молитви, да би достојно дочекали славно Васкрсење Христово. Говорећи о Божијем промислу Епископ Стефан је указао на милост и љубав Божију апострофиравши да је Христос увек присутан због нас и из љубави и милости Божије сви ми који смо грешни имамо прилику да кроз Христа и са Христом у Цркви са покајањем живећи јеванђелски идемо путем Царства Божијег.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести