СРЕДА, 6. 4. 2022 - 11:30

Извор: ТВ Храм

Литургија пређеосвећених дарова у храму светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Раковици, богослужио Епископ Стефан (ФОТО)

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Стефан, са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија служио је Литургију пређеосвећених дарова у среду, пете седмице Великог поста 6.4.2022. године у храму светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Раковици. Епископу Стефану је саслуживало братство храма.

ТВ Храм


После Литургије Епископ Стефан је укрепио сабрани верни народ архипастирском беседом указавши да је потребно да се угледамо у свему на светитеље Божије који су својим животом заслужили Царство Божије, али да  треба да се молимо и за наше свештенике, епископе и за нашег Патријарха, као што се он са свим клиром увек моли за васцели род. Преосвећени Епископ Стефан је истакао да смо сви и свештенство верни народ жива црква и да својим примером треба да будемо огледало на које сви треба да се угледају, не гордећи се него са смирењем покајањем и животом у хришћанским врлинама.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести