ПЕТАК, 18. 3. 2022 - 11:39

Извор: ТВ Храм

Епископ Јустин : Темељ нашег спасења јесте покајање (ФОТО/ВИДЕО)

Покајање није неки сентиментални осећај, нити психолошки доживљај, него је покајање наша жеља да будемо бољи и да се променимо на боље, рекао је Епископ Јустин после Литургије пређеосвећених дарова у цркви Светог цара Константина и царице Јелене на Вождовцу у петак 18. марта.

 
ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Јустин, викар Патријарха српског, у петак 18. марта служио је Литургију пређеосвећених дарова у храму Светог цара Константина и царице Јелене на Вождовцу.

Епископу Јустину саслуживало је братство храма у молитвеном присуству верног народа. На крају Литургије Епископ Јустин се сабраном верном народу обратио беседом поучивши верни народ, да је овај период поста Црква одредила као дане припреме пред велики и најзначајнији догађај у историји спасења рода људскога а то је Васкрсење Христово. Преосвећени је напоменуо да је прави темељ да би могли хришћански да мислимо, хришћански да се понашамо у односу према Богу, према ближњем, и према себи, темељ на коме градимо наше спасење јесте наше покајање, праштање и помирење. Преосвећени је напоменуо да је управо због тога Црква та која се све време труди да створи дисциплину и етос односно покајничку философију живота са надом у Васкрслог Христа. Епископ Јустин је подсетио да је почетак проповеди Господње управо био са речима покајте се јер се приближило Царство Небеско а такође и Господњи Претеча Јован такође почиње проповед речима покајте се. Преосвећени је апострофирао да покајање није неки сентиментални осећај, нити психолошки доживљај, него је покајање наша жеља да будемо бољи и да се променимо.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести