СРЕДА, 16. 3. 2022 - 12:32

Извор: ТВ Храм

Епископ Стефан богослужио у цркви Ружици на Калемегдану: Кроз Причешће се сједињујемо са Господом (ФОТО/ВИДЕО)

Треба да се са благословом Свјетејшег Патријарха молимо у Часном посту, да подржимо једни друге и да се кроз Причешће оживотворимо како бисмо се боље сјединили са Господом, рекао је Епископ Стефан у својој архипастирској беседи у цркви Ружици на Калемегдану.

ТВ Храм

Према богослужбеном поретку друге недеље Великог поста, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, служио је у среду 16.марта 2022.године Литургију пређеосвећених дарова у цркви Ружици на Калемегдану. Епископу Стефану саслуживало је братство храма у молитвеном присуству верног народа.

На крају Литургије Преосвећени Епископ се сабраном верном народу обратио беседом у којој је рекао да је наш задатак да будемо свети Божији људи, као што је задатак сваког Хришћанина да буде свети Божији човек. Епископ Стефан је додао да молитвама светих људи црква и постоји и одржава се на земљи. Тим поводом се окупљамо у цркви да се благословом Свјетејшег Патријарха помолимо у Часном посту да подржимо једни друге и да се кроз Причешће оживотворимо како бисмо се боље сјединили са Господом.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести