ПЕТАК, 11. 3. 2022 - 12:18

Извор: ТВ Храм

Литургија пређеосвећених дарова у цркви светог архангела Гаврила – Епископ Стефан: У Цркви је спасење (ФОТО/ВИДЕО)

Заповести Божије нису нешто што треба да нас оптерећује или да нам отежава живот, већ напротив заповести Божије су оне са којима можемо и треба да постанемо слободни у Христу, а најлакше је да будемо слободни поштујући пост и живећи у сладу са постом рекао је Епископ Стефан на крају Литургије пређеосвећених дарова у цркви Светог архангела Гаврила.

ТВ Храм


Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Стефан, викар Патријарха српског служио је петог дана Великог поста - свете Четрдесетнице 11. марта 2022. године Литургију пређеосвећених дарова у цркви Светог архангела Гаврила. Епископу Стефану саслуживало је братство храма у молитвеном присуству верног народа.

На крају Литургије пређеосвећених дарова Епископ Стефан обратио се верном народу архипастирском беседом најпре преневши благослове Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија рекавши да је љубав Патријарха Порфирија неизмерна и да нас он молитвено увек спомиње. Епископ Стефан је нагласио да је основна потреба свих нас да поштујемо и волимо наше ближње и да је насушна потреба свих нас да посећујемо своје храмове на светим богослужењима, јер је спасење у Цркви Божијој и долазећи у храмове Божије, поштујући заповести Божије и живећи у заједници са ближњима можемо задобити живот вечни.

Епископ Стефан је напоменуо да заповести Божије нису нешто што треба да нас оптерећује или да нам отежава живот, већ напротив да су заповести Божије оне са којима можемо и треба да постанемо слободни у Христу, а најлакше је да будемо слободни поштујући пост и живећи у сладу са постом. Епископ Стефан је подсетио вернике да је битно да стално имамо на уму свој грех и да долазећи у храмове и причешћујући се Телом и Крвљу Господа Исуса Христа, кренемо правим путем покајања и будемо за пример нашим ближњима на сваком месту и у свако време. Преосвећени је на крају беседе умолио све да се молимо једни за друге, да нам Господ да снаге и смирења да изнесемо овај пост достојно и да радосно дочекамо празник Васкрсења Христовог.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести