СРЕДА, 9. 3. 2022 - 12:11

Извор: TВ Храм

Епископ Сава богослужио у цркви светог Димитрија: Уз помоћ поста превазиђимо искушења (ФОТО/ВИДЕО)

У периоду Великог поста црква нам даје и одређена богослужења да би нас духовно оснажила, а само причешће је духовна подршка и потпора да издржимо период Великог поста који је испуњен као и сам живот многобројним искушењима и многобројним потешкоћама које морамо превазићи и наставити даље ка празнику Васкрсења Христовог, рекао је Епископ Сава на Литургији пређеосвећених дарова у цркви светог великомученика Димитрија на Новом Београду.

TВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ марчански Г. Сава, викар Патријарха српског, служио је трећег дана Великог поста - свете Четрдесетнице 09. марта 2022. године Литургију пређеосвећених дарова у цркви светог великомученика Димитрија на Новом Београду.

Преосвећеном Епископу саслуживало је братство храма у молитвеном присуству верног народа. Епископ Сава се на крају Литургије пређеосвећених дарова обратио веном народу рекавши да је ова Литургија карактеристична за свету и велику Четрдесетницу и за свети пост у коме се интезивније бавимо својим духовним животом припремајући се за дочек и прослављање празника Васкрсења Христовог који доказује да нема смрти и да је смрт побеђена.

Епископ Сава је нагласио да нам црква у периоду Великог поста даје и одређена богослужења да би нас духовно оснажила, а само причешће је духовна подршка и потпора да издржимо период Великог поста који је испуњен као и сам живот многобројним искушењима и многобројним потешкоћама које морамо превазићи и наставити даље ка празнику Васкрсења Христовог.

TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм

Повезане вести

Вести