ПОНЕДЕЉАК, 17. 1. 2022 - 10:33

Извор: Eпархија сремска

Aрхијерејска Литургија у манастиру Гргетег - Мати Нина намесница манастира

На празник Светог Серафима Саровског у фрушкогорској светињи манастиру Светог Николаја у Гргетегу Архијерејску Литургију је служио Епископ сремски Господин Василије.

Eпархија сремска

У велелепном манастирском храму саслуживали су му протосинђел Петар, настојатељ манастира Горњак из Епархије браничевске,протосинђел Атанасије, настојатељ манастира Старо Хопово, јеромонах  Лазар из Раванице Врдничке, јеромонах Софроније из манастира Старо Хопово те протојереји Недељко Рашић и Драгољуб Јанковић, јереји Немања Мартиновић, Милош Лукић, Зоран Малешевић и Бранислав Керечки.

Ђакони Горан Власац и јерођакон Јаков из манастира Тумане уз величанствено појање монахиња манастира Гргетег су допринели духовном окрепљењу свих верника данас приспелих у овај фрушкогорски манастир.

После Свете тајне причешћа и резања славског колача верницима се обратио Епископ Василије,који је у надахнутој беседи говорио о Светом Серафиму Саровском.

На крају, радост у овој светој обитељи је саопштење одлуке Епископа Василија, која је донета на предлог духовног оца Високопреподобног архимандрита Доситеја и управе манастира, којом се за намесницу манастира Гргетег именује монахиња Нина Васић.

После честитања мати Нини и поделе нафоре домаћини ове свете обитељи приредише трпезу љубави за све верника.

Eпархија сремска

Повезане вести

Вести