НЕДЕЉА, 26. 12. 2021 - 12:00

Извор: ТВ Храм

Епископ Стефан у храму Светог Саве: Мајке су најближе Богу (ВИДЕО/ФОТО)

Торжествено евхаристијско сабрање у храму Светог Саве на врачару, Епископ ремезијански Стефан поручио: Данас се молимо за све мајке!

Телевизија Храм

Недеља светих праотаца, 26. децембра 2021. године, свечано је прослављена свечаним евхаристијским сабрањем у спомен-храму Светог Саве на врачару. На светој архијерејској Литургији началствовао је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, уз саслужење свеколиког свештеничког братства заветног храма српског православног народа. 

Велики број народа Божјег који се сабира у овој Саборној београдској светињи, и ове недеље је пројавио да је извор и темељ васколиког хришћанског живота у светој Литургији која је тајна неба и земље, Тајна над тајнама и чудо над чудима. Благољепију евхаристијског сабрања допринело је славословно појање хорова који славопој Господу узносе под уметничким руководством диригента Катарине Станковић. 

Након литургијског отпуста, сабране је пастирским и љубављу испуњеним речима поучио Епископ ремезијански г. Стефан, који је између осталог рекао: Данас је велики празник посвећен мајкама, а када говоримо од мајкама мислимо најчешће на Пресвету Богородицу и све оне свете мајке, на оне мајке које рађају децу, које имају многу децу, јер су тада најближе Богу

У наставку беседе Епископ Стефан је нагласио да Црква данас упућује молитве и за све оне жене које још увек нису постале мајке, те подсетио на примере из свештене историје Цркве, као и на светитељски пример Светога Саве који је измољен од Бога. Молимо се да наше мајке и сестре разумеју колико је важно бити мајка и колико је важно донети нови плод и нови род на земљу, а када то разумемо онда нећемо имати искушења и све ће у нашем животу бити на свом месту, закључио је Епископ ремезијански г. Стефан у свом кратком, али надахнутом слову.  

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести