СУБОТА, 4. 12. 2021 - 11:44

Извор: ТВ Храм

Епископ Јустин богослужио у капели Богословије Светог Саве (ФОТО/ВИДЕО)

У суботу 4. децембра, када наша света Црква молитвено прославља Ваведење Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Господин Јустин посетио је Богословију Светог Саве у Београду.

ТВ Храм

Преосвећеног Епископа Јустина у богословији је дочекао ректор богословије ђакон Радомир Врућинић са професорима и ученицима Богословије. Епископ Јустин је том приликом служио свету архијерејску Литургију у капели Богословије Светог Саве уз саслужење свештенства Архиепископије београдско - карловачке.

Након прочитаног светог Јеванђеља Епископ Јустин је између осталог рекао: „Сви смо позвани да постанемо храм Духа Светога, а то се постаје када сав свој живот, све своје емоције, ум, снаге, знање, читаво своје биће и своје постојање охристовимо, а срце своје претворимо у обиталиште несместивог као што је то учинила Пресвета Богородица која је сместила несместивог у утроби својој и постала шира од небеса, постала Мајка Божија и зато је она и ушла у храм да се припреми да постане храм Бога живога и истинититога и да кроз њу и од Духа Светога у свет и историју рода људскога дође Спаситељ наш Исус Христос."

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести