СРЕДА, 17. 1. 2018 - 13:54

Извор: ТВ Храм

Патријарх Иринеј: „Оливер Ивановић није напустио Стару Србију ни по цену живота“

Поводом убиства Оливера Ивановића, Свјатјејши Патријарх српски Иринеј дао је следећу изјаву Телевизији "Храм":

"Оливер Ивановић је, као изузетан познавалац тешке ситуације у којој се одавно налази српски народ на Косову и Метохији, истрајавао у улози народног и друштвеног представника.

Многи су били присиљени да оду са територије Старе Србије. Ивановић је трпео притиске и био је изложен највећим искушењима.

Иако је могао да напусти ову свету земљу, није то хтео да учини ни по коју цену. Испоставило се, на жалост, да то није хтео да учини ни по цену живота.

Пуцањ у Оливера Ивановића, пуцањ је у Србе и у Србију. Благодарни смо покојном Оливеру што је био најсветлији пример нашег рода, раме уз раме са нашим свештенством, монаштвом и свим честитим Србима, као и за сва добра која је учинио за српски народ и Српску цркву.

Породици, свим сродницима, истинским пријатељима покојног Оливера Ивановића и нашем народу који живи на Косову и Метохији, упућујемо искрено саучешће са жељом да живе у међусобној љубави и у миру са другим народима.

Молимо се Србима Светитељима који вечно живе у светињама на Косову и Метохији као чувари нашег народа, да умоле победитеља смрти Васкрслог Христа, да подари вечни покој почившем Оливеру."


                                                                           ПАТРИЈАРХ СРПСКИ
                                                                                     ИРИНЕЈ

Повезане вести

Вести