УТОРАК, 23. 11. 2021 - 10:41

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије у Светоарханглеској обитељи у Ковиљу примио у званичну посету надбискупа Пола Галагера (ФОТО/ВИДЕО)

У уторак 23. новембра 2021. године Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије у Светоархангелској обитељи у Ковиљу, примио је у званичну посету надбискупа Пола Галагера, главног секретара Свете Столице.

ТВ Храм

Званични пријем високом  и драгом госту, предстојатељ Српске Цркве урпиличио је у свештеној обитељи у којој се подвизавао више деценија бивајући на челу општежића ове древне Светоархангелске обитељи у шајкашкој области, у срцу Епархије бачке. 

Патријарх српски г. Порфирије и надбискуп Пол Галагер су посетили католикон (Саборни храм) Светоархангелске обитељи манастира у Ковиљу, а потом и манастирски параклис посвећен  преподобним Оцима просијалим на Светој Гори Атонској. Ова висока и званична посета настављена је пријатним разговором у свечаном манастирском салону.  

Пријему су присуствовали Њихова Преосвештенства господа Eпископи топлички Јеротеј и марчански Сава, викари Патријарха српског, др Богдан Лубардић, редовни професор Православног богословског Факултета Универзитета у Београду, амбасадор Републике Србије при Светој Столици др Сима Аврамовић, као и пратња уваженог госта.

Овом приликом представницима медија се обратио надбискуп и Патријарх. Патријарх Порфирије је  истакао: "Није могуће постићи никакав мир уколико немамо мир изнутра у себи, а тај мир није могућ уколико немамо заједницу и општење са Богом. Тек онда када изграђујемо заједницу и општење са Богом, можемо имати мир у себи, а онда ће се тај мир ширити око нас, онда ћемо успостављати мир са другим људима и имати мир са творевином, онда неће творевина осветољубиво да нам узвраћа на наш потрошачки однос према творевини, и у том смислу видимо многе психолошке проблеме, па и пандемију са којом се суочавамо".

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести