НЕДЕЉА, 7. 11. 2021 - 13:11

Извор: ТВ Храм

Епископ Јустин: Тамо где је Васкрсли Христос присутан, нема смрти (ФОТО/ВИДЕО)

У 20. недељу по Духовима 07. новембра а када наша Света Црква молитвено прославља Св.мученике Маркијана и Мартирија Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Јустин, викар Патријарха српског служио је Свету Аријерејску Литургију у Цркви Вазнесења Господњег у београдском насељу Болеч уз саслужење свештенства Архиепископије београдско-карловачке.

ТВ Храм

После прочитаног Светог Јеванђеља Епископ Јустин се верном народу обратио архипастирском беседом, у којој је између осталог рекао тамо где је Васкрсли Христос присутан нема смрти, побеђује се поредак природе и Он све својим божанством и својом силом Васкрсава и Преображава, па тако и Крст који је био симбол на којем су се распњали и кажњавали највећи злочинци Господ Исусу Христос је учинио симболом победе. Епископ Јустин је додао да ако је Бог са нама и ако смо ми са Богом никога и ничега не треба да се плашимо па чак и тог последњег непријатеља који се смрт зове . Преосвећени је закључио да ако имамо веру у Христа, све добија сасвим другачији облик и другачији смисао и они који су се представили од нас заправо су отишли у живот вечни, где ћемо и ми једног дана доћи јер је Црква, Црква Васкрсења.

Храм Вазнесења Господњег у Болечу, на територији градске општине Гроцка припада Архиепископији београдско-карловачкој Српске православне цркве. Земљиште и темеље цркве посвећене Вазнесењу Господњем освештао је 2004. године  блаженопочивши патријарх српски Павле, а црква је подигнута 2006. године.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести