СРЕДА, 6. 4. 2022 - 11:07

Извор: TВ Храм

Литургија пређеосвећених дарова у храму Светог Василија Острошког на Бањици, богослужио Епископ Јустин (ФОТО)

У среду пете седмице Великог поста 06.04.2022. године у храму Светог Василија Острошког на Бањици, Литургију пређеосвећених дарова са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија служио је Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Јустин.

ТВ Храм

После Литургије пређеосвећених дарова Епископ Јустин се обратио архипастирском беседом верном народу говорећи да пост, молитва и подвиг који ми православни хришћани увек чинимо у животу а посебно у данима благословене свете Четрдесетнице нису сами по себи смисао јер је циљ и крајњи домет ка коме ми идемо Светлост Васкрсења Христовог, јер празник Васкрсења празник јесте празник победе живота над смрћу. Из тог разлога ми православни хришћани шта год чинили у односу према ближњима, имајући Васкрсење Господње у мислима све морамо и треба да чинимо са љубављу једни према другима.

Говорећи о Литургији Преосвећени је поучио верни народ да је она предукус Царства Небеског и предукус вечности у времену. Епископ Јустин је очински поучио верни народ да смо позвани да увек сведочимо хришћанске врлине, да сведочимо мир и љубав коју теба да делимо и унможавамо са својим ближњим. Очински посаветовавши верни народ Епископ Јустин је закључио да је најбитније да схватимо да на путу ка Васкрслом Господу основне две заповести које тереба да имамо на уму јесу љубав према Богу и љубав према ближњем.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести