СРЕДА, 1. 9. 2021 - 19:32

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије благословио ђаке прваке (ФОТО)

У среду 1.септембра, Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије у поподневним часовима посетио је Основну школу "Никола Тесла" у Раковици и присуствовао свечаности пријема 153 ученика у први разред. У пратњи Патријарха Порфирија били су Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Јеротеј, викар Патријарха српског и изабрани Епископ марчански Г. Сава. Патријарха су свечано дочекали директор школе Станислав Стевуљевић, наставници, родитељи и ђаци прваци.

ТВ Храм

Патријарх у свом обраћању је, између осталог, истакао да га присуство овде на почетку школске године са ђацима првацима враћа и у његово детињство.

Он је ђацима поручио да требају много тога научити како би, када порасту и постану зрели људи били спремни да стварају, да обогаћују место и свет у којем живе.

"То је место у којем ће многе ваше радозналости добити своје одговоре, многа питања ће добити одговоре, али и место где ће се отварати нова питања и будити нове радозналости" , рекао је Патријарх Порфирије и додао да су људи такви, непрестано гладни нових знања и непрестаног раста и узрастања.

"Једнако важно као стицање знања јесте да ћете учити у школи да стечена знања служе на добро, учићете да будете врлински", додао је Патријарх Порфирије и истакао да је школа и место где ће стицати пријатеље, и са њима, Бог ће дати, остати у добрим односима и градити заједницу кроз читав живот.

"Много је важно да радимо и да учимо, али исто тако и да знамо да колико год да смо способни, каква год знања да имамо да нам је потребна и помоћ Божија", навео је Патријарх Порфирије.

Патријарх Порфирије је истакао да ће молити за њих, да их Бог чува, да их чува пресвета Богородица, сви свети и пожелео да буду добри ученици, добри људи, да се поносе са њима и наставници, али и родитељи.

На крају пријема, Патријарх Порфирије је директору школе уручио икону Светог Саве, а директор је патријарху поклонио портрет Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести