СРЕДА, 21. 7. 2021 - 08:59

Извор: Радио "Слово љубве"

Празник Тројеручице у Богородичиној цркви у Земуну и у Вазнесењској цркви

Поводом празника Пресвете Богородице у част њене иконе Тројеручице, чија се копија, благословом и трудом Свете српске царске лавре манастира Хиландара од храмовне славе 2020. године налази у Храму Рођења Пресвете Богородице у Земуну, братство овог светог храма на челу са старешином, протојерејем Небојшом Тополићем, позива благочестиви народ на молитву.

Богородичина црква у Земуну

У суботу 24. јула 2021. године у 17:00 часова биће служено празнично Вечерње и у наставку Света Тајна Јелеосвећења, а на дан празника, у недељу 25. јула 2021. године у 8:00 часова прво ће бити служено празнично Јутрење, а потом и Света Литургија. Истога дана у 18:00 часова служиће се Акатист Пресветој Богородици у част њене иконе Тројеручице.

Братство Храма Рођења Пресвете Богородице позива све да дођу, узму учешћа и поклоне се благодарно и покајно Пресветој Богородици да исцели душевне и телесне немоћи наше и избави нас од свих беда да бисмо јој клицали: Радуј се благодатна, помози нам тројеручном твојом иконом!

Такође, у Храму Светог Вазнесења Господњег у центру Београда, на поклоњење и целивање верујућем народу, налази се верно изграђена реплика иконе Пресвете Богородице Тројеручице. Икона је, по благослову Царске Лавре манастира Хиландара, израђена у Солуну 2013. године, у атељеу иконописца из Србије Златка Бомештара, трудом и залагањем духовног центра "Воанергес" из Београда. Празник иконе Богородице Тројеручице ће у овој цркви бити, као и увек, прослављен молитвено - у суботу 24. јула од 17 часова биће служено празнично вечерње са Акатистом Тројеручици, а у недељу 25. јула, на дан празника, света Литургија се служи од 9 часова.

Повезане вести

Вести