ПЕТАК, 4. 6. 2021 - 14:36

Извор: Радио "Слово љубве"

Прослављена слава Храма св. Јована Владимира у Београду

Слава храма св. Јована Владимира у београдском насељу Медаковић прослављена је данас, 04. јуна 2021. године, светом Литургијом на којој је началствовао архимандрит Серафим (Кужић) из манастира Рајиновац а саслуживали су протојереј-ставрофор Бранко Топаловић архијерејски намесник београдски други, прота Јово Благојевић и протојереји Ненад Јовановић и Драган Шовљански, забележио је за радио "Слово љубве" г. Радивоје Спасојевић, појац београдске Саборне цркве.

Радивоје Спасојевић

 

У беседи коју је произнео на овом молитвеном сабрању, о. Серафим је подсетио да се свети Јован Владимир бранио „духовним мачем" јер "није пожелео да буде управитељ овога света, него је мислио на оно вечно и непролазно“, додавши да је свети Јован Владимир пострадао за Господа и примио од Њега велику награду.

„Неће нас спасити ни злато ни сребро“ наглашава о. Серафим поучавајући да непрестано треба мислити на оно богатство које нам Бог дарује и које треба да задобијемо – благодат Духа Светога.

Додајмо да је домаћин славе ове године г. Владан Аксентијевић, члан Управе храма, а у наставку можете чути беседу о. Серафима у целини.

Повезане вести

Вести