НЕДЕЉА, 16. 5. 2021 - 15:52

Извор: Радио Слово љубве

Епископ Стефан богослужио у малој цркви Храма Светог Саве

У Недељу трећу по Васкрсу, 16. маја 2021. године, када Црква прославља жене Мироноснице, Свету архијерејску Литургију у малој цркви Храма Светог Саве служио је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан.

Марко Весић

Након прочитаног Светог Јеванђеља беседу је произнео, по благослову Епископа Стефана, протојереј – ставрофор Радивој Панић, који је указао на значај верности према Христу жена Мироноснца.

„Сви библијски текстови говоре нам о промислу Божијем, о Богу, о човеку, о циљу његовом, о смислу живота нашега, о спасењу у Царству Божијем“, рекао је прота Радивој истичући да сви детаљи описани у Старом завету наводе на то да оно што ће доћи да нам је то обећано, корисно и спасоносно. „На основу тих текстова ми се одређуемо према овоме свету и овоме животу и сваки човек  некако размишља ако чита о томе“, напоменуо је прота Радивој закључивши да „Христос сваки дан треба да васкрсава у нашим животима“.

Преосвећеном Епископу Стефану саслуживали су протојереј – ставрофор Радивој Панић, протојереји Ненад Јовановић, Драган Шовљански и Предраг Продић и протођакон Младен Ковачевић.

Повезане вести

Вести