СРЕДА, 21. 4. 2021 - 15:28

Извор: Епархија милешевска

Епископ Атанасије обишао манастир Сељани код Пријепоља

У оквиру својих редовних пастирских активности Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије обишао је 21. априла 2021. године манастир Успења Пресвете Богородице у Сељанима код Пријепоља.

Епархија милешевска

Манастир у Сељанима је у задње време у значајном развоју како у економском тако и у духовном погледу. Све више посетилаца са разних страна, и из Србије и из иностранства, обилази ову стару светињу Милешевске епархије привучени миром, тишином и благодаћу којом одише ово мирно месташце у близини Пријепоља. Игуман Петар је Преосвећеном изнео планове за даљи развој и побољшање живота ове светиње.

У задње време настављено је фрескописање храма које изводи фрескописац Далибор Ракић из Трстеника са сарадницима. У току су радови на уређењу порте и околног простора, конаци су делимично сређени, а најважније, храм је сваким даном све лепши и пријатнији за све који долазе на богослужења која се редовно обављају.

Владика се са игуманом Петром и његовим монашким братством задржао у краћем разговору и похвално се изразио стањем које је затекао. Након увида у све планове развоја манастира Сељани Преосвећени се захвалио на труду и благословио наставак даљих радова на уређењу манастирског комплекса.

Повезане вести

Вести