ЧЕТВРТАК, 8. 4. 2021 - 09:04

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Епископ Фотије: Благовести су почетак нашег спасења

У четвртој седмици свете Четрдесетнице, на празник Благовести, 7. априла 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије служио је свету архијерејску Литургију у Саборном храму средњoвековне Немањићке задужбине, манастира Папраћа који прославља тај празник Пресвете Богородице као своју храмовну славу.

Епархија зворничко-тузланска

Преосвећеног Епископа дочекао је архимандрит Николај (Јовић), настојатељ те свете обитељи, који је саслуживао око свете трпезе заједно са протојерејом-ставрофором Стевом Јовићем, архијерејским намјесником тузланским, протођаконом Славољубом Милошевићем и ђаконом Немањом Спасојевићем.

- Благовести, које данас прослављамо овде као манастирску славу, диван је празник. Благовести су почетак нашег спасења. Зачеће Господа Исуса Христа је почетак нашег спасења. Радујмо се овом догађају. То је за нас радост, а не друштвена или нека друга врста радости. Ова радост нас води у Царство небеско. Желим оцу игуману сваки благослов за његов труд и молим вас да му сви и даље помажете, а поготово у наредном периоду када ћемо почети велику обнову ове светиње, беседио је епископ Фотије.

По завршетку литургијског сабрања Епископ је благосиљао славски колач кума празничног дана г. Војислава Грабовице из папраћког засеока Зидоње, док је кумство за следећу годину преузео г. Жељко Перушиновић из Зворника.

Повезане вести

Вести