ПОНЕДЕЉАК, 1. 3. 2021 - 15:23

Извор: Епархија нишка

Владика Арсеније посетио више парохија

У другу припремну седмицу Великог поста, у Недељу блудног сина, 28. фебруара, Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету Литургију у храму Светог Оца Николаја у Алексинцу, а затим посетио храм Светих Архангела Михаила и Гаврила у Делиграду, где му је протојереј Драгољуб Савић показао храм и стање у коме се он налази.

Епархија нишка

После обиласка рутевачке парохије, Владика је обишао храм Свете Тројице у Горњем Адровцу, где је Преосвећеног дочекао протонамесник Александар Лукић и упознао га са животом поменуте парохије.

Епархија нишка је известила и да је у петак 26. фебруара, када молитвено прослављамо Преподобног Симеона Мироточивог, Епископ Арсеније служио у храму посвећеном овом Божијем угоднику у Лесковцу. Том приликом је Владика рукопроизвео дипломиране теологе из Лесковца, г. Павла Михајловића и г. Филипа Цакића у чин чтеца. 

Преосвећени је освештао славске дарове и пререзао колач. На крају Свете Литургије  Владика уручио је благодарницу г. Бобану Симоновићу коју му је доделило братство храма. У току послеподнева Његово Преосвештенство посетио је храм посвећен Светом пророку Илији у печењевачкој парохији, архијерејског намесништва лесковачког.

Повезане вести

Вести