НЕДЕЉА, 14. 2. 2021 - 15:08

Извор: Слово љубве

Епископ Стефан богослужио у храму Светог Трифуна на Топчидерском гробљу (ФОТО)

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Стефан служио је, у недељу 14. фебруара 2021. године, на празник Св. мученика Трифуна, Свету Архијерејску Литургију у Храму посвећеном овом мученику на Топчидерском гробљу у Београду.

ТВ Храм

Након Свете Литургије, Епископ Стефан је пресекао славски колач са свештенством и верним народом, a затим je одслужио мали помен приложницима светог Храма.

Након причешћа верних Преосвећени Епископ Стефан произнео је беседу на прочитано Јеванђељско зачало о царинику Закхеју истичући да су цариник Закхеј и Св. Трифун прави примери онога што Црква у својој суштини јесте.

„Данас читамо у Јеванђељу о царинику, а служимо помен трговцу. Тако када погледамо, шта је цариник био онога времена, можда најгрешнији човек свога времена и припадник сталежа свога друштва које није за похвалу. Такође када кажемо трговац, асоцијација нам није баш на нешто најсветлије. Али оно што је човеку немогуће, Богу је могуће, рекао је Епископ Стефан истичући да нас ови примери уче да "не смемо никог да осуђујемо, да верујемо да је онај до нас ближи Богу од нас".  

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести