НЕДЕЉА, 7. 2. 2021 - 14:19

Извор: Епархија горњокарловачка

Владика Герасим: Сва наша чула која имамо треба да славе Бога

У недељу 35. по Духовима, 7. фебруара 2021. године и када се молитвено прослављају Свети Григорије Богослов, Преподобни Публије и Свети препмуч. Григорије Пећки, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим началствовао је Светим евхаристијским сабрањем у Карловцу.

Епархија горњокарловачка

Епископу г. Герасиму су саслуживали протопрезвитер-ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић и ђакон Небојша Анђић.

У својој архипастирској беседи владика Герасим је поучио присутне рекавши: „ У јеванђељу смо чули причу о слепоме Вартимеју који је седео поред пута и када је чуо да ће туда проћи Господ обратио се Њему вичући да га исцели и помилује. У том смислу Исусова молитва „Господе Исусе Христе Сине Божији помилуј ме грешнога“ јесте једна од честих молитава која би требала да буде у срцу и нашим мислима, а молитвом се обратио и слепи Вартимеј тражиће исцелење и милост од Господа, а Господ пројављујући своје човекољубље исцелио је слепога и тиме је показао да је Господ, Господар и тела и душе и све што поседујемо у себи и око себе јесте дар Божији. Зато је потребно да сва наша чула која имамо треба да славе Бога и тај вид који имамо треба да његујемо у духовном смислу и зато је потребно да молитвом тражимо милост Божију.“

Повезане вести

Вести