УТОРАК, 2. 2. 2021 - 15:15

Извор: Слово љубве

Епископ Теодосијe на Савиндан у Призрену: Од Бога нисмо изоловани!

У беседи на Светосавској академији у Призренској богословији, 27. јануара 2021. године, Епископ рашко-призренски г. Теодосије је подсетио да се Свети Сава слави широм света, где год Србин живи, али и додао да иако ове године прослављамо Светог Саву у посебним условима у изолацији од људи - нисмо изоловани од Господа.

Слово љубве

"Свети Сава нам поручује да имамо вере, наде, да истрајемо у овом тешком тренутку за цело човечанство, а исто тако да имамо међусобне љубави. Да би имали то, треба да имамо љубав Божју у свом срцу. Да слушамо реч Јеванђеља и живимо у тој Речи, да би и ми испунили оно што смо дужни - као синови Цркве наше, Христови ученици и Светосавска деца - да испуњавамо".

Владика Теодосије је служио Вечерње, потом Свету архијерејску Литургију у Призренској богословији, у славу и част Светитеља Саве, првог Архиепископа и просветитеља српског. Током трпезе љубави на Савиндан, здравице су упутили професори у Богословији - Валентина Питулић и Дејан Ристић (снимак је испод), а о свему је на фејсбук страници Богословија известила кратком речју, многобројним упечатљивим фотографијама и дирљивом песмом која је испунила њене просторије на Савинданској свечаности - у извођењу младих богословаца у царском граду Призрену (део звучног записа је на крају).

Повезане вести

Вести