ПОНЕДЕЉАК, 19. 3. 2018 - 11:00

Извор: Епархија сремска

Исповест свештенства намесништва земунског

У петак, 16. марта 2018. године, у храму Светог Николе у Добановцима, светом архијерејском Литургијом пређеосвећених дарова началствовао је Преосвећени Епископ сремски г. Василије.

Епархија сремска
Исповест свештенства намесништва земунског

Саслуживали су протојереј-ставрофор Милутин Илић - старешина јаковачког храма Вазнесења Господњег, јереј Драган Гаврић - парох батајнички, и протођакон Слободан Вујасиновић. Повод молитвеном сабрању била је исповест свештенства и вероучитеља архијерејског намесништва земунског.

Подсећајући се апостолског савета да свагда исповедају једни другима своја сагрешења и да се моле једни за друге (Јак 5,16) свештеници су приступили светој тајни исповести. Исповедник свештенства архијерејског намесништва земунског био је протојереј-ставрофор Душан Петровић, ректор Карловачке богословије, у пензији.

Свештенство овог намесништва заједно са вероучитељима и бројним верним народом, следујући химнама хвале, благосиљајући Господа у свако време, приступили су Чаши живота. Било је преко стотину причасника. Током Литургије поучно слово о исповести, покајању, причешћу и надасве неизмеривој радости због Христовог Васкрсења произнео је парох батајнички, свештеник Драган Зорица.

Повезане вести

Вести