ЧЕТВРТАК, 12. 9. 2019 - 09:54

Владика Теодосије и директор Управе за вере Републике Србије у вишедневној посети Руској Православној Цркви

Уочи празника преноса моштију Светог Александра Невског, 11. септембра, митрополит Санкт-Петербуршки и Ладожшки Варсонуфије началствовао је бденијем у Свето-Тројицком храму Александро-Невске лавре. Митрополиту је саслуживао и Епископ рашко-призренски Теодосије који као изасланик Његове Светости Патријарха Српског Иринеја борави у вишедневној посети Руској православној Цркви.

Фото: Андрей Петров
Владика Теодосије са Митрополитом Варсонуфијем и Епископима РПЦ

На богослужењу се молио и остатак српске делегације: проректор Призренске Богословије јеромонах Исидор (Јагодић), директор Управе за вере Републике Србије Милета Радојевић и извршни директор за финансије компаније "Телеком Србија" Миленко Џелетовић.

Директор Управе за вере Републике Србије је у име српске делегације предао на поклон Александро-Невској лаври копију Пресвете Богородице Пећке. Оргинална икона налази се у манастиру Пећка патријаршија на Косову и Метохији.

Фото: Андрей Петров
Чланови српске делегације: Милета Радојевић и Миленко Џелетовић

"Патријарх Српски Иринеј благословио је да се уради копија чудотворне иконе Богородице Пећке, и она је сада овде као дар Српског народа Александро-Невској лаври и овом граду. Нека она до века сведочи о братској љубави у Христу српског и руског народа" - рекао је Милета Радојевић.

Фото: Андрей Петров
Владика Теодосије са Митрополитом Варсонуфијем и Епископима РПЦ
Фото: Андрей Петров
Свечано бденије у Свето-Тројицком храму Александро-Невске лавре.

Повезане вести

Вести