УТОРАК, 15. 3. 2022 - 15:07

Извор: ТВ Храм

Отварање годишње изложбе "Да се не заборави"

Aкадемија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију приређује, са благословом Српске Православне Цркве и њеног Патријарха, сваке године изложбу у сећање на Погром 2004. године над српским народом на Косову и Метохији – ,,Да се не заборави“.

ТВ Храм

У Парохијском дому храма Светог Саве на Врачару у 18 часова биће отворена изложба „Да се не заборави“, радова студената Академије Српске православне цркве, под менторством професора: Јелене Хинић (иконопис), Владимира Карановића (живопис), Жељка Комосара (калиграфија), Маре Ђуровић (фреска), Иве Таталовић (цртежи живописа), Миодрага Милутиновића (цртање иконе), Немање Комненовића (конзерваторско-рестаураторски рад на просторима Косова и Метохије).

Изложбу „Да се не заборави“, Академија СПЦ одржава континуирано од 2005. године, у знак сећања на погром који се десио 17. марта 2004. године на Косову и Метохији.

Наставници и студенти Академије ову изложбу припремају сваке године током зимског семестра, а до сада је учествовало више од 250 студената. После прве изложбе која је одржана у Галерији фресака у Београду, наредне су одржане у Народној Библиотеци, Крипти Храма Светог Саве, Парохијском дому Храма где је и овогодишња изложба у току.

Од 2007. године изложбу су имали прилику да виде и људи ван граница наше земље у Бостону, Минхену, Бирмингену…

Изложба ће бити отворена 17. марта 2022. године, у Парохијском дому храма Светог Саве на Врачару у 18 часова.
 

Повезане вести

Вести