ЧЕТВРТАК, 24. 2. 2022 - 14:52

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Твоје од твојих – Владика Атанасије у Херцеговини

У оквиру дана годишњег помена и сјећања на блаженопочившег умировљеног Епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија, у галерији Културног центра Требиње 23. фебруара је најприје отворена изложба фотографија из живота Епископа Атанасија, под називом Твоје од твојих, коју је приредио тврдошки јеромонах Теофил Петровић.

Епархија захумско-херцеговачка

Овом приликом, поред аутора изложбе, обратио се и Епископ западноамерички Максим, као и Градоначелник Града Требиња, господин Мирко Ћурић.

Непосредно по отварању поменуте изложбе, у великој позоришној сали, приређен је први, од три планирана, разговора, током којег су саговорници игумана Данила житомислићког, као модератора, били: Митрополит црногорско-приморски Јоаникије, Епископ диселдорфски и немачки Григорије, Епископ славонски Јован и Игуман хиландарски Методије.
 
Самом разговору, током којег су исказана свједочанства и сјећања на Владику Атанасија на простору Херцеговине, претходило је поздравно обраћање Епископа захумско-херцеговачког и приморског Димитрија, уз приказивање видео записа, у којима су о Епископу Атанасију говорили Митрополит тверски и кашински Амвросије (Ермаков) и Аристотел Папаниколау, професор теологије на Универзитету Фордам.
  

Епархија захумско-херцеговачка

Повезане вести

Вести