ПЕТАК, 29. 10. 2021 - 10:58

Извор: Храм Светог Саве

Московски синодални хор одушевио публику у Храму Светог Саве

Московски синодални хор Руске Православне Цркве, у оквиру манифестације "Дани духовне културе Русије у Србији", под управом Алексеја А. Пузакова, наступио је 28. октобра 2021. године, у Храму Светог Саве.

Храм Светог Саве

Хор ове године обележава три века од оснивања и за то време је пролазио кроз разне фазе, али је рад увек обнављан. Гостовања у Србији не би било да није било подршке руског Министарства културе и Руског дома у Београду.

Од како је унутрашње украшавање Храма Светог Саве завршено комплетно, ово је први одржани концерт, а Московски синодални хор је имао ту част да наступи први. Хор је последњи пут имао прилику да се представи београдској публици у крипти Храма Светог Саве пре три године.

Реаговања публике су одлична зато што много тога спаја два братска православна и словенска народа, пре свега вера православна, а затим и језик, култура, и словенска крв. Публика је у предивној атмосфери уживала у појању духовних песама и великим и громогласним аплаузом поздравила хор, који је као последњу композицију отпевао српску песму „Тамо далеко“.

Пре почетка наступа хора, Епископ ремезијански г. Стефан обратио се у име Патријарха српског г. Порфирија публици и хору пожелевши им добродошлицу, указујући на значај руско – српских веза.

Храм Светог Саве
Храм Светог Саве

Повезане вести

Вести