НЕДЕЉА, 9. 5. 2021 - 12:27

Извор: Радио Слово љубве

Високопреосвећени Архиепископ г. Јона служио у Храму Светог Саве

У малој цркви Храма Светог Саве евхаристијским сабрањем прослављена је, 09. маја 2021. године, Томина недеља, која је прва недеља после Васкрса, а која се назива још и Недеља Антипасхе.

Слово љубве/Марко Весић

Радост литургијског сабрања увеличало је присуство Његовог Високопреосвештенства Архиепископа обуковског Украјинске Цркве Московског Патријархата г. Јоне, који је заједно са домаћином, Његовим Преосвештенством Епископом ремезијанским г. Стефаном служио Свету Архијерејску Литургију. 

Преосвећеним Архијерејима саслуживали су: архимандрит Варнава, протојереј Владимир Тукало и јереј Виталиј Гозгов, сви из Архиепископије обуковске, протојереји Драган Шовљански и Предраг Продић, јереј Бранислав Кличковић, протођакон Младен Ковачевић и ђакон Радомир Врућинић.

Верници из Украјине су благословом  Његовог Блаженства Митрополита кијевског и све Украјине г. Онуфрија, а предвођени Високопреосвећеним Архиепископом г. Јоном, свештенством и монасима из Архиепископије обуковске, пошли на поклоничко путовање светињама Србије у току Светле седмице, да би данас отпочели посету нашем главном граду.

Након Свете архијерејске Литургије поклоницима је уприличена трпеза љубави, те су били у могућности да обиђу и велики Храм Светог Саве.

Повезане вести

Вести