ПЕТАК, 26. 3. 2021 - 12:14

Извор: Слово љубве

Изложба Милице Мишић "Молитва - Сећање - Васкрсење" у Београду

Изложба "Молитва - Сећање - Васкрсење", аутора Милице Мишић, биће приређена од 26. марта до 5. априла 2021. у Галерији "Сингидунум" у Кнез Михаиловој 10 у Београду.

Слово љубве

Концепт изложбе почива на очувању сећања на све невино страдале, са акцентом на страдање деце. Посетиоци ће имати прилику да виде тринаест радова осликаних на свили и вати, техником акварела и јајчане темпере. Поједини присутни радови сведоче о немилим догађајима из новије српске историје, које не смемо заборавити. Нису сви радови који су присутни иконе, али јесу инспирисани богатим наслеђем црквене уметности и имају задатак да посведоче догађаје. Ова изложба је скроман допринос очувању континуитета културе сећања, али њена порука јесте - радост Васкрсења. Та радост потире све непријатељске напоре и земаљску тугу. Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и свима у гробовима живот дарова!

Милица је завршила мастер студије на Академији Српске Православне Цркве за уметности и консервацију у Београду 2018, у класи професора др Тодора Митровића. Мастер рад је штампан као књига под насловом "Мученици из Влајића - Сведочанство о једном заборављеном злочину", у издању ИК Синај Епархије зворничко-тузланске. Милица је рођена новембра 1991. године у Теслићу. Члан је УЛУПУД-са од 2019. Живи и ствара у Београду и досад је имала више запажених изложби.

Повезане вести

Вести