ПОНЕДЕЉАК, 6. 6. 2022 - 18:55

Извор: TВ Храм

Поклоничка агенција СПЦ ,,Доброчинство” организује нова путовања на изворе хришћанске духовности - Јаши, манастир Острог, манастири Косова и Метохије, долина Ибра, Јасеновац

Поклоничка агенција Српске Православне Цркве ,,Доброчинство” већ више од 30 година организује поклоничка путовања на разна места која су извори хришћанске духовности.

Свако путовање осмишљено је са нарочитом пажњом и пружа потпуни духовни, сакрални и едукативни доживљај посећеног места. У богатој понуди програма Поклоничке агенције ,,Доброчинство” садржани су духовни, национални и културни извори нашег народа, али такође и споменици духовности и културе других православних народа. Како би доживљај путовања био потпун, сваки програм подразумева и упознавање са непролазним лепотама споменика других култура.

Из богате понуде програма издвајамо путовање у предстојећем периоду:

Поклоничко путовање у Јаши - 16-20. јун 2022.

Поклоничко путовање у Јаши! Поклоњење моштима Свете Петке и најлепшим манастирима Румуније: Света Три Јерарха, Галата Четацуја...

Поклоничко путовање у манастир Острог - 17-19. јун 2022.

Манастир Острог је смештен у планинском масиву Острошких греда, између Даниловграда и Никшића. Као исклесана у стени лежи једна од највећих српских светиња, која чува мошти Светог Василија Острошког чудотворца.

Манастири Косова и Метохије -  17-19. јун 2022.

Косово и Метохија… Брда и потоци, цркве и манастири, шуме и пашњаци. На сваком кораку трагови бурне прошлости. Трагови битака у којима стајаше јунак до јунака. И многобројни белези како би се потомци опомињали њиховог херојства.

Долина Ибра - 18-19. јун 2022.

У долини реке Ибар, некадашњем Старом Расу створени су споменици непролазне вредности у спомен на прву српску владарску династију Немањића, која је непрекидно владала 205 година.

Јасеновац - 25. јун 2022.

Манастир Јасеновац, спомен парк Јасеновац, Пакрац, манастир Ораховица. Ходочашће у светиње епархије Славонске.

О детаљима свих програма и условима путовања могуће је упознати се у представништву агенције у Добрињској улици бр. 2 (тел. 011/2687 416; 011/2686 445) као и на сајту поклоничке агенције www.dobrocinstvo.rs и на друштвеним мрежама facebook: Доброчинство, instagram: agencija.dobrocinstvo.

Повезане вести

Вести