СУБОТА, 6. 4. 2024 - 12:11

Извор: TВ ХРАМ

Премијера филма "Небеско" 11. априла у МТС дворани: Небојша Дугалић у главној улози

Филм "Небеско", инспирисан духовним наслеђем свете владарске лозе Немањић, премијерно биће приказан у четвртак, 11. априла у 20 часова у београдској МТС Дворани.

Продукција Светлобор
 

“Небеско” је дугометражни играни филм чију су јунаци деца данашњице Душан и Христина који ће нам кроз филм откривати разлоге због чега је већина владара ове династије канонизована за светитеље, користећи своју машту као времеплов. Истините приче из прошлости пробудиће у њима најдубље и најлепше емоције и крунисати љубав као најјачу силу на свету.

Режију потписује Марио Гламазић, а сценарио филма саткан је од писаног предања Стефана Немање, Светог владике Николаја Велимировића, Светог Јустина Ћелијског и Светог Серафима Саровског.

"Сада, када нас ритам потрошачког система мами са најслађим укусима земаљских блага, због којег нам чула душе тупе, а наш разум се мути од свих кривих вредности које се кроз те укусе провлаче као вештачки заслађивачи како би нас још више привукли конзумирању свега земаљског – долази нам филм Небеско. Филм који се бави истинским духовним вредностима. Филм који говори о светој владарској лози Немањић и који нас подсећа да су највеће благо једне земље добри и честити људи који у њој живе. Сравњено с тим благом, сва друга блага као да су ништа."-истиче редитељ филма Марио Гламазић.

У филму играју Небојша Дугалић, Лука Радовић, Ксенија Милосављевић, Андреа Ржаничанин, Хаџи Александар Ђуровић, Дејан Гоцић, Душан Јовић, Нада Станков.

"Тако ми је драго да сам био део једног, данас тако ретког, стваралачког ентузијазма и посвећености, једне даровите екипе која је у оваквим временима изгурала нешто готово немогуће - да мимо свих главних продукцијских токова направи филм третирајући епоху светородне лозе Немањића и да у овом времену опште кризе сећања на најбоље токове наше духовне традиције направи овакав јединствен филмски документ. Само се надам да ће и традиција оваквих пројеката заживети на дуже стазе- рекао је глумац Небојша Дугалић.

Филм је снимљен уз подршку Његовог Преосвештенства Епископа Крушевачког Господина Давида и приказиваће се у биоскопима широм Србије од 18. априла.

Филм "Небеско"
Филм "Небеско"
Филм "Небеско"

Повезане вести

Вести