СРЕДА, 26. 7. 2023 - 14:01

Извор: ВДС

ВДС уз помоћ добротвора помогло породици Јовановић у санацији изгорелог дома

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештентво Епископ топлички г. Петар, викар Патријарха српског и координатор добротворних и мисионарских активности Архиепископије београдско-карловачке, посетио је 25. јула 2023. године породицу Марка Јовановића, којој је, на Ђурђевдан, у ватреној стихији изгорела кућа у београдском насељу Реснику.

ВДС

Владика је најпре пренео благослове и изразе саосећања Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија породици Јовановић и потом обишао радове на санацији штете и обнови куће и додатно утврдио домаћине у вери.  - Онај који је до јуче несебично помагао другима не штедећи ни себе ни своју породицу доживео је да прими утеху и помоћ од многих које је задужио својом добротом. Ово што се десило са нама из дана у дан потврђује и утврђује да је велика милост Божја, јер кроз ово је Господ допустио да се пројави доброчинство и дела милосрђа почевши од комшилука, преко браће и сестара у парохији, до браће и сестара у Верском добротоворном старатељству, нашег владике Петра и отаца и свих добрих људи у нашој околини. Ми смо били доста пута у прилици да се нађемо са друге стране оним потребитима, али ево некако је Господ допустио да будемо и овде где милост треба да се прима - рекао је г. Марко Јовановић.

Верско добротворно старатељство уз помоћ добротвора помогло је санацију крова и струју донацијом у вредности од 15.000 евра. Хуманитарна организација Срби за Србе је обезбедила столарију и грејање, а многобројни пријатељи породице Јовановић су прикупили средства за завршетак свих других радова на кући.

ВДС
ВДС
ВДС

Повезане вести

Вести